Hovenier LisseIn het voorjaar verkleuren de bladeren van groen naar rood en vervolgens naar crème aan de uiteinden. Er is ook de tijd dat de bloemen opengaan, hoewel ze vaak in een ronde vorm verschijnen. Er lings zijn de oorspronkelijke kleur van de kool, hoewel ze tegenwoordig steeds vaker in een pruimachtige kleur verschijnen.

Er is ook de tijd dat de jonge, malse kool het meest gewild is. Er lings hebben de beste smaak en soms een uitgesproken uiensmaak. Een favoriet ras van mij isEr modelsi, dat geen hybride plant is, maar een soort die ik vele malen heb geselecteerd vanwege zijn ongewone smaak. Het is ook een goede soort voor sandwiches, salades en bijvoorbeeld in de magnetron gewokte wortelen.

Teelt:

Ideaal is een zonnige standplaats en een goed gedraineerde grond. Als u de plant rechtstreeks in de grond plant, graaft u een groot gat en voegt u veel water toe. Laat de grond een tijdje bezinken en haal de plant er dan uit. Strip de bladeren onderaan de stengel af en plant ze in een bak, bijvoorbeeld een pot. Vul de pot weer op met aarde tot op gelijke hoogte met het groeivlak. Trek de plant voorzichtig uit de pot. Snijd de bladeren van het onderste deel van de stengel en de groeitop af. Besproei de stekken met een fungicide. Leg een rotsblok over de container en geef water. Bedek de steen met meer aarde. Plaats de koolstekken in de gemaakte gaten en bedek met aarde. Trek de container voorzichtig uit in een grotere pot en plant opnieuw in een grotere container. Pot door in een grotere pot of bak. Bemest elke 5000 meter van de trimmer. Ik gebruik een bloempot compleet met potgrond. Maak gaten in de zijkant van de pot, steek de groeitop door het gat en maak de grond stevig. Regelmatig water geven en mulchen. Als de plant eenmaal staat, is het belangrijk dat de grond niet uitdroogt. U kunt zien wanneer de grond klaar is door te kijken naar het oppervlak van de grond en de kleur van de grond. Houd de grond vochtig voor de beste resultaten.

Oogsten:

Koolkoppen kunnen worden geplukt van mei tot juli. De krop kan worden afgehakt en de stronk kan in het water worden gelaten om de krop te laten drijven. standen kunt u vinden in plaatselijke tuincentra. Zodra u de kool van de plant hebt gehaald, gebruikt u een tuinvork of een spaan om de grond rond de plant voorzichtig los te maken. Probeer de wortels niet te beschadigen. Zodra de grond is losgemaakt, verwijdert u de plant.

Teelt aantekeningen:

In mijn tuin plant ik de zaden graag in een mengsel van potgrond, turfmolm en zand. Je kunt de zaden binnenshuis in een bakje beginnen en ze in de tuin uitplanten als de vorst uit de grond is. Hoewel de kool een klimplant is, ziet hij er geweldig uit in de herfsttuin en de geur in het vroege voorjaar is verfrissend.

Plant deze groente voor de zekerheid niet jaar na jaar op dezelfde plaats. De grond zal uitgeput raken van een aantal essentiële voedingsstoffen en ongedierte zal leren dat je iets giftigs hebt geplant. Recycle je koffie- en theedrab in plaats van het in je tuin te gooien.

Ik heb met dit recept geëxperimenteerd en het werkt perfect. Probeer het en je zult verbaasd zijn hoe goed het werkt.